Momentul în care o clădire din Turcia se prăbușește în timpul cutremurului de 7 grade

cutremur turcia
Sursa: Captură YouTube / ViralPress

Un trecător a surprins momentul în care o clădire din orașul Izmir, din Turcia, s-a prăbușit în timpul cutremurului de 7 grade de vineri, 30 octombrie.

În total, în jur de 20 de clădiri s-au prăbușit în Izmir, a declarat primarul orașului. Din informațiile de până acum, se știe că 25 de oameni au murit în Turcia, iar alți 804 au fost răniți. În Grecia, două persoane au murit, iar 19 au fost rănite.

Cutremurul de 7 grade s-a produs în Marea Egee, la aproximativ 14 kilometri nord-est de insula Samos din Grecia, la o adâncime de 21 de kilometri. El a fost urmat de mai multe replici cu o magnitudine de 3, 4, chiar și 5 grade.

Deși pe insula Samos mai multe clădiri au fost avariate, Grecia nu a suferit pagube la fel de mari precum Turcia. Pe insulă, cel mai afectat a fost orașul Karlovasi, unde o biserică s-a prăbușit parțial.

În Turcia, peste 1.200 de muncitori au fost implicați în acțiunile de salvare care s-au prelungit în noapte. În Izmir, 70 de persoane au fost salvate de sub dărâmături.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.