Modificările PSD la Codurile Penale, adoptate de Parlament. Voturile UDMR și ale minorităților, decisive!

FOTO: cdep.ro
FOTO: cdep.ro

Parlamentarii s-au arătat de acord cu schimbările făcute de PSD la Codurile Penale, care au fost realizate în comisia condusă de Florin Iordache, după ce demisionarul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a refuzat să le emită într-o Ordonanță de Urgență.

UDMR, care a fost reprezentat pe parcursul întregului proces de modificare a Codurilor Penale de către Marton Arpad, a votat alături de PSD astăzi, proiectul trecând cu 15 voturi peste limita majorității, 13 voturi venind de la deputații UDMR, iar alte 8 de la servilii reprezentanți ai minorităților naționale.

Codul Penal a fost adoptat cu 180 de voturi pentru.

După vot, Liviu Dragnea s-a arătat țanțoș în fața jurnaliștilor, lăudându-se că partidul său are în continuare o majoritate confortabilă în Parlament.

De cealaltă parte, reprezentanții opoziției au criticat dur votul de azi.

”Un milion de români au votat fără penali. Azi, hoţia a câştigat în Parlament. Pe 26 mai veţi fi trimişi acasă”, a spus Dan Barna, liderul USR, cu referire la alegerile europarlamentare.

”Azi ţară întreagă poate să vadă parlamentarii care au votat favorizarea infractorilor. Aţi făcut-o împotriva românilor cinstiţi din această ţară. Liviu Dragnea îşi rezolvă problemele de dublu condamnat printr-o lege dată în Parlamentul României. PNL va contesta la CCR toată această bătăie de joc”, a apucat să spună de la tribuna Camerei Deputaților și Raluca Turcan (PNL), înainte ca Florin Iordache (PSD), președintele ședinței, să-i taie microfonul.

Printre cele mai contestate modificări făcute de PSD la Codurile Penale sunt reducerea pedepselor pentru abuz în serviciu, dezincriminarea neglijenței în serviciu, scăderea termenelor de prescripție – măsură care îl avantajează direct pe Liviu Dragnea – și interzicerea în cursul urmăririi penale și al judecării cauzei, a comunicărilor publice, precum și furnizarea altor informații provenind de la autorități publice, referitoare la faptele și persoanele implicate într-un proces.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.