Ce modele de hotă puteți lua în bucătăria voastră

Hota este una dintre cele mai importante aparate electrocasnice din bucătărie. Principalul ei scop este să elimine mirosurile și aburul atunci când gătești la aragaz pe gaz sau plită electrică. În acest articol vă explicăm cum să vă alegeți hota care vi se potrivește.

În primul rând trebuie să știți că există mai multe tipuri de hotă de bucătărie. Sunt hote încorporabile, telescopice, de tavan, de perete, încorporabile în blat sau suspendate.

În ceea ce privește specificațiile tehnice, alegeți un model care face un zgomot sub 60 de decibeli (dB). De asemenea, dacă aveți nevoie să absoarbă mai mult, cumpărați un model de hotă cu două motoare.

Hota tradițională, care se aplică sub dulapulul suspendat, poate elimina aerul atât la exterior, dar îl poate reține și în interior cu ajutorul unor filtre. Însă, trebuie precizat că este mult mai eficientă evacuarea externă, prin burlan, a mirosurilor și a fumului.

Foarte căutate sunt acum și hotele telescopice. Marele avantaj al acestora este că datorită elementelor telescopice pot fi flexibile. De exemplu, un model care se montează pe tavan poate fi tras în jos, mai aproape de plită. Însă, cele mai folosite sunt cele montate sub dulap, care se extind pe orizontală. Au avantajul că acoperă o mai mare suprafață în zona de gătită.

Hota de tip insulă se potrivește pentru cei care au bucătării spațioase și și-au proiectat zona de gătit în mijloc. Cele mai multe modele de hote de tip insulă au elemente telescopice ce le permite să fie reglate pe înălțime.

Foarte populare au devenit în ultima perioadă și hotele decorative. Pe lângă caracteristicile tehnice la acestea se pune mare preț pe design, pentru că nu se ascund, ci sunt la vedere. Acestea pot fi montate pe perete, vertical, pe orizontală și sunt modele inclusiv pentru bucătăriile tip insulă.

Cele mai noi ca tehnologie sunt hotele poziționate în jurul plitei, care „aspiră” mirosurile și fumul. Avantajul lor este că ocupă foarte puțin spațiu. Acestea sunt ceva mai scumpe.