Modalități de a slăbi rapid acasă

FOTO: Jarmoluk/Pixabay.com
FOTO: Jarmoluk/Pixabay.com

Există multe diete miraculoase în jurul tău și foarte puțini știu asta. O voce din interiorul tău îți șoptește că o dietă doar cu iaurturi și fructe, poate nu este cea mai bună opțiune. Ea îți mai spune că cel mai bun mod de a slăbi, este să arzi mai multe calorii decât consumi. Tot ce gândești este adevărat. Și pentru aceasta trebuie să te miști puțin mai mult și să îți urmărești puțin mai mult dieta.  Sarcina ta nu este să îți cauzezi probleme de sănătate, ci să găsești obiceiuri bune și să ai răbdare.

Dieta echilibrată

Te va ajuta sportul să slăbești dacă nu mănânci bine? Muncești din greu pentru a arde calorii la sala de sport, dar asta nu te împiedică să ții diete. Iată câteva sfaturi simple. Încearcă să înlocuiești carbohidrații simpli cu alții mai complecși. Carbohidrații complecși precum cerealele, orezul brun, cartofii, nucile au un conținut ridicat de fibre, astfel încât chiar și în porții mici, ameliorează foamea mult timp. Ar fi greșit să crezi că dacă vei consuma grăsimi te vei îngrașă. De fapt, grăsimea este o parte esențială a dietei. Nu uita că proteinele sunt vitale. Concentrează-te pe trei elemente – glucide (complexe), proteine ​​și grăsimi. Toate ar trebui să fie incluse în dietă. Pentru a realiza acest lucru, gătește în unt sau în ulei de cocos.

Ritmul dietei

Principala regulă este să nu sari peste mese. Mănâncă de patru ori pe zi: dimineața, la prânz, în jurul orelor 16:00 și 20:00. Acest lucru îți va obișnui corpul cu un anumit ritm de mâncare. Dacă dorești să pierzi câteva kilograme, antrenorii de fitness îți recomandă, în general, să consumi anumite alimente în diferite momente ale zilei.

Energie dimineața, mese ușoare seara

Dimineața ar trebui să mănânci pâine de secară, cereale (nu prea dulci, de exemplu, muesli sau tărâțe), kiwi sau grapefruit, iaurt 0% grăsime. Micul dejun ar trebui să te energizeze.

La prânz mănâncă carbohidrați complecși, cum ar fi paste cu cereale integrale, orez, quinoa sau bulgur. Carnea albă sau peștele sunt perfecte pentru prânz.

La ora 16 – o mică gustare: o felie de pâine și fructe.

Nu este recomandat să consumi carbohidrați după 17 ore. Pentru cină, poți găti pește, omletă sau supă de legume.

O mică bară de proteine nu este niciodată o idee proastă înainte de un antrenament de alergare pe bandă, de fitness sau cu haltere. Nu uita să iei apă minerală sau o băutură sportivă cu tine, deoarece acestea te vor ajuta să faci față stresului. Pentru sfaturi nutriționale mai personalizate, consultă dieteticianul.

Renunță la zahăr sau măcar redu-l

Când vine vorba de zahăr, este foarte important să știi când să te oprești. Eliminarea zahărului din dietă este cel mai rapid mod de a slăbi. În primul rând, trebuie să știi că 90% din mâncarea ta. conține zahăr, iar acest mic monstru aduce o contribuție generoasă la excesul de greutate.

Atunci când ieșiți, opțiunile sunt mult mai numeroase. Puteți practica un sport care necesită efort intens (tenisul de câmp e o idee, înotul și mersul pe bicicleta sunt altele), dar puteți să vă aventurați cu prietenii și în excursii montane la corturi.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.