Moda toamnei 2019. Cum asociezi încălțămintea de iarnă cu paltonul

Botinele, cizmele pana la genunchi, ghetele cu platforma, toate sunt in trend toamna aceasta. Marea provocare vine atunci cand trebuie sa le asociezi cu paltonul, o piesa vestimentara extrem de stilata si care a revenit in tendinte in acest sezon.

Vremea tot mai rece ne duce inevitabil cu gandul la haine groase si confortabile. Designerii au o veste buna. Toamna si iarna aceasta nu mai trebuie sa purtam haine terne, fara personalitate. Paltoanele intr-o varietate de stiluri si culori dau viata sezonului. Nici incaltamintea nu se lasa mai prejos si vine intr-o multime de forme si texturi, asa incat vei avea de unde alege modele pe gustul tau.

Cum le combinam? Am pus laolalta recomandarile facute de stilisti si iti dam in continuare cateva ponturi, pornind de la ceea ce se poarta in aceasta toamna.

Paltoane clasice

Din colectia de paltoane pentru dama fac acum parte modele intr-o multime de culori care dau parca un plus de caldura si de confort. Caramiziu, galben, maro coniac sau rosu sunt doar cateva nuante pe care le vei adora. Daca optezi pentru un palton model clasic il poti asocia cu o pereche de botine cu toc inalt, pentru o tinuta casual. Alege o pereche de cizme inalte pana la genunchi si formezi un outfit elegant cu care vei atrage toate privirile.

Paltoane fluffy

Daca esti adepta unui stil ceva mai non-conformist, atunci cu siguranta ca iti va placea tare mult sa imbraci un palton din lana foarte pufos. Culoarea maro-scortisoara te va duce cu gandul la o ciocolata calda bauta in serile reci. Imbraca-l cu o pereche de pantaloni largi, evazati, si o pereche de ghete cu platforma. Ghetele din piele intoarsa ecologica sunt si ele o varianta. Pentru un plus de inspiratie, descopera ghetele de iarna pentru dama de la Fashion Days. Gasesti in magazinul online fel de fel de modele, multe dintre ele la preturi promotionale.

Pardesiu alb

Un pardesiu alb este bine pus in valoare de o pereche de ghete colorate sau de o pereche de botine din piele ecologica cu imprimeu reptila. Contrastul este cel care scoate in evidenta aceasta piesa vestimentara. Aceasta opozitie mai poate fi obtinuta si prin texturi. Poarta, spre exemplu, ghete cu aspect lacuit impreuna cu un pardesiu alb de blana shearling sintetica, pentru un look casual.

Palton over-size

Un alt model de palton care se poarta cu succes in acest sezon este cel supradimensionat. Lung pana la jumatatea gambei, cu umeri usor cazuti si cu revere mari, acest tip de palton se fixeaza in jurul taliei cu un cordon cu catarama. Se poarta cu ghete inalte cu tinte ori cu ghete cu toc masiv si sireturi. E ideal de purtat in tinute de zi cu zi, dar dificil de asociat la outfituri prea elegante sau sofisticate.

Palton scurt

Daca totusi iti doresti sa imbraci o vestimentatie rafinata, atunci designerii iti recomanda un palton scurt, cu lungimea pana la nivelul posteriorului. Acesta poate fi purtat cu o fusta creion si cu botine cu toc subtire sau cu o pereche de pantaloni slim fit si cizme pana sub genunchi. O varianta ar fi si pantalonii evazati, purtati cu botine din piele intoarsa.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.