Mobilizarea „parțială” din Rusia: Bărbați beți care se iau la bătaie și preoți care dau cu apă sfințită

Pe Twitter au apărut mai multe înregistrări video în care apar o parte din bărbații ruși care au fost mobilizați să meargă în Ucraina să lupte. În unele clipuri sunt bărbați beți, alții care au început să se ia la bătaie și preoți care îi binecuvintează pe viitori luptători ruși cu apă sfințită.

Jurnalistul bielorus Tadeusz Gicza, aflat în exil din cauza regimului lui Aleksandr Lukașenko, apropiat de Vladimir Putin, scrie, ironic, că Orientul Îndepărtat Rus a raportat deja primele victime în rândul bărbaților mobilizați. Mai exact, este vorba despre un bărbat care a făcut un atac cerebral în autocarul care îl ducea spre unitate.

Într-un alt clip postate de aceleași jurnalist, apar mai mulți bărbați bieți, iar unul dintre ei spune că nu știe unde merge.

O altă înregistrare filmată în localitatea Yuzhno-Kurilsk din regiunea Sahalin arată că unii dintre bărbații mobilizați s-au luat la bătaie pe fondul consumului de alcool.

Jurnalistul BBC Francisc Scarr postează un clip în care arată cum un preot binecuvântează recruții în timp ce îi stropește cu apă sfințită în orașul Lipețk, din vestul Rusiei. De asemenea, Scarr mai postează și un clip în care un bărbat de 63 de ani, care suferă de diabet și a avut un atac vascular cerebral, a fost încorporat.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.