Mitropolitul Clujului anunță că se vaccinează. Teodosie: Am alergii. Eu nu mă îmbolnăvesc

Mitropolitului Clujului, ÎPS Andrei
Mitropolitului Clujului, ÎPS Andrei

Mitropolitul Clujului, ÎPS Andrei Andreicuț, care a fost infectat cu cornavirus anul trecut, în luna octombrie, anunță că se va vaccina.

„Eu cred că în mod special enoriașii îl întreabă pe preotul lor duhovnic ce sa facă. Patriarhia noastră a dat un comunicat atunci, chiar când s-a început vaccinarea. S-a precizat acolo că vaccinarea este un drept al nostru al tuturor, nu este o obligație. Așa că îi sfătuim pe credincioși să facă ceea ce li se pare lor mai bine, dar să aibă grijă de sănătatea lor.

Eu nu m-am vaccinat, dar mă voi vaccina. Îmi veți zice de ce nu am făcut-o până acum? Nu am făcut-o pentru că am trecut prin COVID. Am stat 10 zile în spital. Eu ascult de sfatul medicilor. Atenție! Încă mai am anticorpi și parcă așa trebuie ca vaccinarea să fie la un moment potrivit, după câtăva vreme de ieșirea din spital. Eu nu m-am simțit rău nici atunci când m-au internat. Singurul lucru care mă necăjesc era o oboseală cruntă, dar acum mă simt bine”, a declarat ÎPS Andrei.

În ahiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, spune că nu s-a vaccinat pentru că are alergii, dar a precizat că oricum nu are de ce să se imunizeze pentru că el nu se îmbolnăvește.

„Am alergii și nu mă vaccinez. Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc. (…)Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul președinte și ieri. Nu este obligatoriu și, mai ales, este un vaccin care este făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize. Pentru că trebuie să fie pregătiți oamenii, sunt oameni cu anumite afecțiuni care, datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alții paralizează, și trebuie să fim atenți”, a precizat IPS Teodosie

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.