PSD organizează un miting pentru susținerea lui Dăncilă cu 60.000 de oameni

miting susținere dăncilă
Foto: Captură YouTube Prima TV / European Parliament

PSD a decis să organizeze un miting pentru susţinerea premierului Viorica Dăncilă în data de 9 iunie, relatează Digi24.

Membrii au fost informați să se pregătească pentru a ieși în stradă ca să o susțină pe Viorica Dăncilă, dar și pe cei din conducerea partidului.

Potrivit surselor citate de postul de televiziune, social-democrații vor să scoată în stradă 60.000 de oameni.

Mitingul de susținere va fi organizat ca reacție la criticile tot mai dese la adresa Guvernului venite din partea președintelui Klaus Iohannis, care a și cerut demisia premierului în repetate rânduri.

Relațiile dintre Președinție și Guvern au început să se răcească după vizita premierul Viorica Dăncilă în Israel, în cadrul căreia s-a discutat despre o posibilă mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim, după modelul american.

Klaus Iohannis a criticat-o pe Dăncilă că nu s-a consultat cu nici cu el, nici cu specialiști în politică externă atunci când a vorbit despre o eventuală mutare.

„Nu vreau să cădem în extrema cealaltă și să nu discutăm lucruri care ne privesc. Sunt lucruri care ne privesc și e bine să fie discutate. Fără a discuta nu o să ajungem la nicio concluzie. Însă, aceste discuții trebuie să se desfășoare în România, între noi, cu specialiști, și nu în fața publicului global. Deci abordarea pe care am criticat-o a fost că s-au dus în Israel și, fără să se consulte cu mine, fără să se consulte măcar cu specialiști pe politică externă, s-au găsit vorbind despre mutarea ambasadei (României de la Tel Aviv la Ierusalim, așa cum au făcut SUA – n.r.). Așa ceva nu se face. Pur și simplu nu se face. Nu că nu ar fi frumos. Nu. Astfel de abordări dăunează grav României”, a explicat Klaus Iohannis.

„Noi facem parte cu adevărat din Uniunea Europeană. Că reușim să gafăm din când în când, este iarăși adevărat, dar aici vorbim de o integrare pe care ne-o dorim a fi tot mai solidă. În chestiunea politicii externe colaborarea (dintre Președinție și Guvern – n.r.) nu este opțională, este obligatorie. Nu există sau cel puțin nu ar trebui să existe abordări diferite. România va fi puternică doar în măsura în care va vorbi pe o singură voce în chestiuni importante de politică externă”, a completat el.

De asemenea, Klaus Iohannis s-a arătat nemulțumit de activitatea Guvernului: „Dacă văd că lucrurile merg prost cred că este nu opțiunea mea, este obligația mea să atrag atenția, să convoc la discuții, să cer opinii informate. Acesta este lucrul pe care îl fac. A, că celor de la PSD și din Guvern nu le place să le arate cineva oglinda, e posibil, dar atunci n-au decât să lucreze mai bine, mai cu spor și mai cu rezultate”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.