Miting PSD 9 iunie, chiar în Piața Victoriei, locul folosit de protestatarii anti-Guvern

miting psd 9 iunie
Foto: Captură YouTube Adevărul

Miting PSD 9 iunie. PSD va organiza sâmbătă, 9 iunie, un miting de apărare a democrației și a justiției din România, a anunțat luni liderul Liviu Dragnea, după o ședință a partidului.

Acest miting PSD va avea loc de la ora 20:00, în Piața Victoriei, loc devenit, prin tradiție, punctul de întâlnire al protestatarilor anti-Guvern în fiecare duminică seara.

Miting PSD 9 iunie – Ce spune Liviu Dragnea

„Este un miting împotriva faptului că democrația și statul de drept sunt puse serios sub semnul întrebării, ba putem spune și mai dur, că sunt afectate de câțiva ani buni în România. Facem acest miting pentru a arăta că suntem deciși să mergem până la capăt pentru ca România să devină o țară democratică, o țară unde libertățile și drepturile fundamentale ale cetățenilor sunt respectate, așa cum e scris și în Constituția României, și așa cum scrie și în toate tratatele internaționale pe care România le-a semnat”, a declarat astăzi Liviu Dragnea.

„Îi așteptăm pe toți cei care doresc să trăiască într-o țară liberă, într-o țară în care să nu mai fie instituții aflate sub o teroare, într-o țară în care din cauza sau datorită unei propagande toxice uriașe se pune problema ca o structură nelegitimă, obscură, subterană, să paraziteze instituțiile statului, să paraziteze deciziile și să influențeze într-un mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, să permită intruziuni ilegale și neconstituționale în viața privată a oricărei persoane, să permită ca firme românești, cetățeni români să fie închiși, să permită ca zeci, sute, mii de destine să fie distruse, având în vedere niște interese care nu tot timpul sunt numai din interior”, a mai spus el.

Liderul PSD a completat că participanții la miting își doresc să protejeze justiția, precum și pe cei care „înfăptuiesc justiția”: „Ne interesează ca judecătorii în România să nu mai aibă niciun fel de influențe, nici din partea unor instituții care se ocupă de securitatea națională, nici din partea unor instituții care se ocupă de cercetări”.

Scrisoare deschisă către Klaus Iohannis. 37 de ONG-uri solicită consultări după decizia CCR

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.