Mit sau adevăr? Cea mai bună perioadă pentru epilarea definitivă este în sezonul rece?

Epilarea definitivă cu laser a devenit din ce în ce mai accesibilă și mai populară și la noi în țară. Există un mit conform căruia în perioada rece epilarea definitivă se poate face cu mai puține riscuri. Acest lucru nu e adevărat și vom explica pe parcursul articolului de ce.

Aparatele de epilare definitivă folosesc un fascicul de lumină care țintește bulbul pigmentat al firului de păr și îl distruge, însă fără să afecteze țesuturile din jur. Mai exact, atunci când firul e mai închis la culoare absoarbe mai bine lumina și tratamentul e mai eficient.

În urmă cu câțiva ani aparatele existente nu știau să se concentreze pe anumite lungimi de undă. Astfel de aparate se folosesc și în ziua de azi iar dacă ele nu sunt de top nu fac diferența între piele și firul de păr. Mai exact, dacă pielea este bronzată se face diferența mai greu între piele și firul de păr existând riscul să se ardă pielea.

Aparatele noi de epilare laser București de la nomasvello.ro sunt însă de înaltă calitate așa că mitul că nu poți face epilare definitivă vara nu mai e valabil în zilele noastre.

Ce presupune un tratament de epilare laser

Dacă intenționați să faceți un tratament complet de epilare progresiv definitivă de tip fusion care include laser plus IPL veți avea nevoie de un număr minim de 8 ședințe.

Pentru cele mai bune rezultate numărul de sesiuni depinde și de culoarea pielii, culoarea părului, adâncimea rădăcinii, zona tratată dar și sexul și vârsta clientului, statusul hormonal și respectarea recomandărilor de la specialiști. Important e și să respectați intervalul între ședințe și să nu încercați obținerea de rezultate rapide.

Cei mai buni candidați pentru acest tip de tratament sunt cei cu părul negru și gros și pielea albă dar procedura dă rezultate și pentru celelalte tipuri de păr și piele.

Care e intervalul de timp dintre ședințele de epilare

Epilarea de tip progresiv definitivă e cea mai eficientă doar într-una dintre cele 3 faze ale creșterii părului. E vorba de faza care se numește anagena de activitate și de creștere a părului.

Ședințele se efectuează la un interval de 40-45 de zile fiecare, iar tratamentul cu laser se întrerupe în momentul în care firele de păr rămase devin depigmentate, rare și subțiri. Pentru eliminarea chiar și acestor fire se continuă tratamentul cu tehnologia IPL.

Însă în cazul epilării progresiv definitive cu IPL primele 4-5 ședințe se fac la o lună distanță fiecare iar apoi intervalul de timp crește la 6-8 și 10 săptămâni pentru ca la sfârșitul tratamentului intervalul dintre ședințe să fie chiar de trei-patru luni.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.