Misiunile de „urgență” ale lui Oprea : Atenție, mergem la cosmetică!

Gabriel Oprea. Foto: b1.ro
Gabriel Oprea. Foto: b1.ro

Gabriel Oprea, ministrul de Interne, ar putea fi cercetat pentru abuz în serviciu, după ce ar fi folosit ilegal angajații Poliției pentru coloane oficiale. Potrivit jurnaliștilor de la Adevărul, procurorii care anchetează moartea agentului care a căzut cu motocicleta într-o groapă, în timp ce făcea parte din coloana oficială a ministrului Oprea, au declinat dosarul la Parchetul General.

Motivul îl reprezintă faptul că există mai multe probe strânse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, care arată că Oprea ar fi abuzat de coloana oficială în momentul accidentului, dar și cu alte ocazii.

„În ordonanţa de declinare s-a reţinut că în cauză se impune efectuarea de cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.p. privitor la modul de constituire şi folosire a coloanelor oficiale ale Ministerului Afacerilor Interne şi declinarea competenţei în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, întrucât beneficiarul deplasărilor în cauză a fost ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea”, transmite, printr-un comunicat de presă, Parchetul General.

Potrivit unor surse, procurorii trebuie să stabiliească dacă Oprea se face vinovat de abuz în serviciu, după ce ar fi folosit polițiștii pentru 1.607 de coloane oficiale în deplasări către instituții publice, dar și în interes personal.

Ca o comparație, primul ministru Victor Ponta, care avea dreptul la coloană oficială, a folosit echipajele Poliției de 814 ori anul acesta, iar președintele Klaus Iohannis de 580 de ori.

Martorii audiaţi în dosar arată că erau zile în care erau scoşi şi 50 de poliţişti în intersecţii pentru a elibera traseul pe care şeful de la Interne mergea, potrivit adevarul.ro.

 

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.