Miros de fum la metrou în mai multe stații. Călătoare: „Sunt speriată. Mirosea îngrozitor a fum”

metrou pompieri
Pompieri în stația de metrou Eroii Revoluției (stânga) și Universitate (dreapta)

Călătorii care au mers în această dimineață cu metroul au simțit miros de fum în mai multe stații. Potrivit Metrorex, de vină a fost vagonul unui tren care a avut o defecțiune la sistemul de frânare.

„Metrorex informează că astăzi, 21.07.2022, la ora 9:05, un tren care se deplasa dinspre stația Universitate spre Stația Piața Romană a întâmpinat o problemă tehnică, astfel mecanicul a decis debarcarea călătorilor în stația Universitate și retragerea trenului în depou pentru verificări și remediere. Călătorii au fost preluați de următorul tren sosit în stație.

Precizăm că în urma acestui eveniment nu a fost pusă în pericol în niciun moment siguranța călătorilor. Vă prezentăm scuze pentru disconfortul creat și vă mulțumim pentru înțelegere!”, a anunțat Metrorex într-un comunicat de presă.

Un martor a povestit pentru GreatNews că s-a simțit miros de fum și în alte stații de pe magistrala M2, care face legătura între Berceni și Pipera: „A venit în stația Eroii Revoluției un tren gol și mirosea îngrozitor a fum. Se auzea prin stația pompierilor cum cineva îi tot întreba dacă au verificat la Unirii, la Romana. S-a simțit miros de fum, apoi a venit un tren gol, a oprit, dar ușile nu s-au deschis. Un domn cu cămașă albă se tot uita prin vagoanele goale. Apoi au deschis ușile, oamenii s-au urcat și trenul a plecat. A venit alt tren după câteva minute, arhiplin”.

„O colegă mi-a zis că mirosea rău a fum și la Unirii. Pompierii erau, după cum se vede în poze, cu tuburi de oxigen, măști de gaze. Mi-a fost teamă să urc în trenul gol pentru că o colegă a fost în trenul care a ars la Romana (în luna mai – n.r.). Mirosea a cauciuc ars”, a mai relatat martorul.

Pompieri în stația de metrou Eroii Revoluției de pe magistrala M2

În luna mai, o garnitură de metrou s-a defectat între stațiile de metrou Romană și Universitate, iar fumul a invadat unul dintre vagoane. Speriați, oamenii s-au înghesuit cu toții în ultimul vagon. Trenul nu a mai putut fi pornit de mecanic, iar pasagerii au fost evacuați de pompieri direct pe șine, prin tunel, către peronul de la Piața Romană.

25 de călători au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar 2 dintre ei au ajuns la spital.

Pompieri la Universitate
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.