Mirii români fotografiați de un american în 1981 au fost găsiți. După 37 de ani, își primesc pozele de nuntă

nunta 1981 zinica liviu breazu matt hills bucuresti
Imagini de la nunta din iulie 1981 a cuplului Zinica și Liviu Breazu

După ce mii de oameni au distribuit pe Facebook imaginea unor miri fotografiați în 1981 la o biserică din București, aceștia din urmă își pot primi în cele din urmă imaginile de la nuntă, după 37 de ani.

În 1981, un turist american vizita România alături de trei prieteni. În cele câteva zile petrecute în țara noastră, Matt Hills a avut ocazia, printre altele, să fie martorul unei nunți din București, slujba având loc la Biserica Stavropoleos.

Matt a promis mirilor ca le va trimite imaginile, dar a pierdut adresa acestora. Americanul ține minte că era singurul fotograf din biserică și și-a dat seama că imaginile pot avea o mare valoare pentru cuplul căsătorit.

După mai bine de 36 de ani, sora lui Matt, Susan Hills Goldman, s-a gândit că îi poate găsi pe miri cu ajutorul Facebook. Ea a publicat imaginile pe rețeaua de socializare și i-a rugat pe internauți să distribuie mesajele, în speranța că un cunoscut al mirilor îi va recunoaște. Și, după mii de distribuiri, o rudă a fost prima care a recunoscut imaginile, rudă care l-a contactat pe Alex, fiul celor doi miri.

Cei doi tineri căsătoriți din imaginile din iulie 1981 sunt Zinica și Liviu Breazu, din București. Cei doi sunt și acum împreună, iar Matt Hills le va trimite imaginile de nuntă.

„Am găsit mirii! Sunt atât de bucuroasă că ei trăiesc şi sunt încă împreună! Abia aştept să-i vadă şi Matt. Întâmplarea face ca astăzi, 5 ianuarie, să fie şi ziua de naştere a miresei! Emoţionant! […] „Mireasa şi mirele au fost identificaţi şi fratele meu le va trimite, prin e-mail către fiul lor, pozele de la nuntă. Inima mea este atât de plină de dragoste pentru ceea ce au făcut nişte persoane absolut necunoscute ca să ne ajute. Nu-mi pot închipui un mod mai bun de a începe Noul An. Vă mulţumim din adâncul inimilor noastre!“, a scris pe Facebook Susan Hills Goldman.

Mesajul inițial postat de Susan

„2018 a început cu o provocare incitantă din partea fratelui meu Matt, care nu are Facebook. În iulie 1981, fratele meu vizita această biserică, exact în timpul unei nunţi. Pe scurt, a fost invitat înăuntru să asiste la ceremonie.

Acolo a făcut câteva fotografii pe care a promis că le va trimite mirilor. El crede că este singurul de acolo care avea un aparat de fotografiat. Din păcate, n-a mai reuşit să le trimită mirilor fotografiile pentru că le-a pierdut adresa.

A regăsit recent aceste poze şi încercăm pe orice cale să găsim pe cineva care îi recunoaşte pe miri sau pe oricine altcineva din imagini.

Matt ţine să le trimită, în sfârşit, pozele. Nu vrea nimic în schimb, singura dorinţa este ca pozele să ajungă la familia respectivă. Dacă este cineva care recunoaşte vreo figură din fotografii, vă rog să-mi daţi de ştire! Distribuiţi, vă rog, imaginile!

Cât de frumos ar fi pentru acestă pereche să-şi primească pozele după aproape 37 ani!“, a scris Susan pe Facebook.

Mesajul său a fost atât de distribuit încât a ajuns la mai multe persoane care îi cunoșteau pe Zinica și Liviu Breazu.

Zinica și Liviu Breazu, acum. Foto: Facebook
Matt Hills, fotografie din tinerețe (al treilea de la stanga la dreapta, in albastru)

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.