Mircea Sandu, fostul șef al FRF, trimis în judecată pentru luare de mită

Mircea Sandu. Foto: Youtube

Mircea Sandu, fostul președinte al Federației Române de Fotbal, a fost trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru luare de mită.

Și soția fostului jucător și conducător al fotbalului românesc, Elisabeta Sandu, este anchetată în acest dosar, fiind cercetată pentru complicitate la luare de mită.

Cei doi ar fi primit 724.000 de lei, în schimbul banilor Federația Română de Fotbal ar fi trebuit să încheie contracte de asistență juridică cu o firmă de avocatură. S-a dovedit o afacere bună pentru firma de avocatură, care a obținut de la FRF aproape 12 milioane de lei.

”La data de 2 octombrie 2009, inculpatul Sandu Mircea, în calitate de președinte al Federației Române de Fotbal, beneficiind de ajutorul soției sale Sandu Elisabeta, a primit cu titlu de mită, suma de 724.000 lei, de la două persoane fizice, una fiind reprezentanta unei societăți de avocatură. Banii respectivi au fost primiți de inculpat pentru ca Federația Română de Fotbal să încheie cu societatea de avocatură două contracte de asistență juridică, aspect materializat prin semnarea celor două documente la data de 20 octombrie 2009. În baza acestor contracte, în cursul anului 2011, societatea de avocatură a obținut de la Federația Română de Fotbal suma de 11.705.626 lei”, precizează DNA în rechizitoriu.

Procurorii au dispus deja un sechestru asupra unor bunuri imobile ale celor doi inculpați.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

Mircea Sandu (66 de ani) a condus fotbalul românesc din 1990 până în 2014, când a fost înlocuit de Răzvan Burleanu la cârma FRF.