Gest de excepţie al unui medic român, pentru spitalul în care lucrează

disectie_tr
Un medic pasionat de pictură a deschis recent o expoziţie cu vânzare pentru tablourile sale. Banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru renovarea Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul spitalului în care lucrează.

Mircea Popiţiu se inspiră din intervenţiile chirurgicale la care participă pentru a realiza tablouri şi fotografii spectaculoase. Aşa a luat naştere colecţia „Disecţii cromatice”, iar medicul a decis să doneze banii obţinuţi pe pânze pentru renovarea unei secţii a Spitalului Judeţean Timiş.

„M-a impresionat pentru că stând împreună cu noi şi văzând zi de zi eforturile mari pe care le facem ca să renovăm secţia a venit într-o zi la mine şi mi-a spus că vrea să contribuie, în modul în care poate, la îmbunătăţirea condiţiilor de îngrijire a pacienţilor. Mi-a spus că ar vrea sa picteze pe teme medicale şi să facă o expoziţie. Din resursele obţinute vrea să contribuie la renovarea secţiei. Pentru mine gestul lui a fost o mare surpriză şi mi-a arătat că al meu coleg este extrem de generos, pe de o parte, şi foarte talentat”, a declarat Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara.

Expoziţia cuprinde 34 de lucrări pictate, realizate prin tehnica acrylic pe pânză, cu tematică chirurgicală, şi 20 de fotografii intraoperatorii prelucrate artistic. Cu ocazia vernisajului expoziţiei a fost organizată o tombolă ale cărei premii au fost lucrări ale medicului Mircea Popiţiu.

Expoziţia poate fi vizitată până la data de 15 iunie, în clubul Hyperion al căminului 1-2 al Universităţii de Medicină şi Farmacie Timişoara.

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să fiți la curent cu lucrurile bune care se întâmplă în România și în lume, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de știri pozitive de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.