Mircea Lucescu, după cel mai dur eșec din carieră, 0-7 cu Bayern Munchen: ”Echipele mari sunt ajutate!”

Gruparea ucraineană Șahtior Donețk a fost învinsă cu 7-0 de Bayern Munchen, aceasta fiind cea mai severă înfrângere din cariera tehnicianului român Mircea Lucescu în cupele europene.

Mircea Lucescu (69 de ani) a trăit aseară una dintre cele mai negre seri din vasta sa carieră. Echipa sa, Șahtior Donețk, a primit șapte goluri la Munchen, de la Bayern, în returul optimilor de finală în Liga Campionilor.

După 0-0 în Ucraina, Șahtior a rezistat doar trei minute în Bavaria. Echilibrul s-a rupt odată cu eliminarea lui Kucher, care a primit cel mai rapid cartonaș roșu din istoria Ligii Campionilor, după ce l-a faultat în careu pe Götze.

”Bayern nu avea nevoie de acest ajutor. În acel moment, toate planurile noastre au căzut”, a spus, după meci, Mircea Lucescu.

Thomas Müller a deschis scorul de la punctul cu var, iar Boateng a dublat avantajul nemților până la pauză. În repriza secundă, Bayern a mai înscris de cinci ori, prin Ribery (49), Müller (52), Badstuber (63), Lewandowski (75) și Götze (87).

Șahtior nu a tras niciun șut pe spațiul porții la Munchen, însă Mircea Lucescu rămâne fidel părerilor sale: ”Cred, ca întotdeauna, că echipele mari sunt ajutate, însă sunt trist că am pierdut la un scor atât de mare”.

Interesant este că Șahtior începuse competiția continentală cu un succes la scor, 7-0, pe terenul bielorușilor de la BATE Borisov.

De cealaltă parte, Bayern Munchen se califică în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, acolo unde mai sunt deja prezente FC Porto, Real Madrid și Paris Saint-Germain, care a eliminat-o aseară pe Chelsea, după un meci extrem de încins, încheiat cu scorul de 2-2, după prelungiri.

În timpul regulamentar, cele două echipe au repetat pe ”Stamford Bridge” scorul înregistrat la Paris, scor 1-1. Fără Zlatan Ibrahimovic, eliminat în debutul partidei, francezii au reușit să egaleze de două ori, ultima oară prin brazilianul Thiago Silva, în minutul 114, și să elimine formația pregătită de Jose Mourinho.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O dramă dintr-un milion. „Femeia trebuie să țină casa, chiar dacă îți dă o palmă”
Locuri de muncă în străinătate, pentru necalificați. Oferte în 2015
Peștera secretă din Munții Pădurea Craiului