Mircea Geoană va fi noul Secretar General Adjunct al NATO

mircea geoană
Mircea Geoană Foto: Ionutzmovie via Wikimedia Commons

Mircea Geoană, fostul candidat la președinția României și ministru de Externe, a fost desemnat de către Jens Stoltenberg, Secretarul General NATO, drept adjunctul său.

”Sunt mandru sa fiu desemnat de catre Secretarul General NATO, Jens Stoltenberg, ca urmatorul Secretar General Adjunct. Este, deopotriva, o uriasa provocare si o oportunitate de a reprezenta interesele Aliantei noastre, care asigura securitatea a peste 1 miliard de cetateni. De-a lungul carierei mele diplomatice si politice am promovat legatura transatlantica si integrarea euro-atlantica a Romaniei. Sunt profund onorat sa fiu desemnat pentru aceasta pozitie cheie ce reprezinta, de asemenea, o recunoastere a importantei contributii a Romaniei in cadrul NATO”, a scris Geoană pe Facebook.

Fostul ministru de externe al României a beneficiat și de sprijin din partea președintelui Klaus Iohannis și al premierului Vioricăi Dăncilă pentru această numire.

Jens Stoltenberg a anunțat pe Twitter că este foarte încântat să anunțe numirea diplomatului român în această înaltă funcție a Alianței Nord Atlantice.

Mircea Geoană a fost ambasador în SUA și ministru de Externe. El a condus PSD și a candidat la prezidențialele din 2009, când a pierdut în fața lui Traian Băsescu. După pierderea alegerilor pentru șefia PSD în fața lui Victor Ponta, Geoana a fost exclus din partid, dar a înființat o nouă formațiune, PSRO, cu care a obținut un rezultat decent la alegerile din 2016.