Mircea Geoană și-a încheiat misiunea la NATO. Se pregătește de cursa prezidențială

Mircea Geoană
Mircea Geoană

Mircea Geoană și-a încheiat mandatul de secretar general adjunct al NATO și a fost decorat de Jens Stoltenberg la Bruxelles într-o ceremonie organizată cu ocazia plecării sale din funcție.

Geoană a primi Ordinul NATO „Serviciul Merituos”, despre care Stoltenberg a spus că ”este cea mai înaltă distincție a NATO”.

”Experiența dvs. a fost inestimabilă pentru mine și pentru NATO. Când ați ajuns aici, acum 5 ani, ați devenit campionul inovării în NATO”, a spus Jens Stoltenberg în cadrul ceremoniei de decorare.

”A fost onoarea vieții mele să lucrez la NATO”, a spus Geoană la ceremonie.

Fostul secretar general adjunct al NATO a ținut să se adreseze și conaționalilor săi: „Câteva cuvinte despre români: știu că pe mulți v-am făcut mândru pentru că am ocupat această poziție. Eu sunt mândru de voi. Suntem o națiune respectată și influentă în NATO. Vă rog să ducem această cultură a unei Românii profesioniste și acasă. Dedic această medalie generației tinere din România”, a spus Geoană.

În ultimul an, s-a vehiculat că Mircea Geoană ar urma să candideze la funcția de președinte. Se așteaptă ca acesta să-și oficializeze intenția de a candida pentru fotoliul de la Cotroceni în următoarea perioadă.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.