Mircea Geoană și-a dat demisia din funcția de secretar general adjunct al NATO

mircea geoană demisia nato
Jens Stoltenberg și Mircea Geoană. Foto: NATO / Facebook Mircea Geoană

Mircea Geoană își dă demisia din funcția de secretar general adjunct al NATO începând cu data de 10 septembrie, a anunțat organizația într-un comunicat de presă.

Citiți și: Mircea Geoană a intrat oficial în cursa pentru alegerile prezidențiale. Ce spune în clipul electoral de lansare

„Marți, 3 septembrie 2024, Mircea Geoană l-a notificat pe secretarul general că va demisiona din funcția de secretar general adjunct al NATO pe 10 septembrie. Secretarul general Jens Stoltenberg a acceptat demisia, mulțumindu-i domnului Geoană pentru serviciul său”, se arată în document.

„Mircea a slujit NATO de aproape cinci ani. Concentrarea lui asupra tehnologiei și provocărilor emergente de securitate a fost esențială pentru a stimula inovația în Alianță. Este un adevărat transatlanticist, iar munca sa cu partenerii a adus foarte mult beneficii NATO. Îi doresc toate cele bune pentru viitor”, a declarat Jens Stoltenberg.

Mircea Geoană este primul român care a ocupat această funcție și totodată primul secretar general adjunct dintr-o țară care a aderat la Alianță după încheierea Războiului Rece.

Boris Ruge, secretar general adjunct pentru afaceri politice și politică de securitate (PASP), va ocupa funcția de secretar general adjunct interimar până la numirea unui succesor, a mai transmis NATO.

„Să fiu în conducerea NATO a fost onoarea vieții mele. Îi mulțumesc Secretarului General Stoltenberg pentru încredere și prietenie. Împreună, în ultimii 5 ani, am traversat multe momente dificile, dar am împărtășit și nenumărate realizări, alături de echipa noastră remarcabilă. Pe măsură ce trec la un nou capitol, privesc cu mândrie la timpul memorabil petrecut în slujba celei mai importante Alianțe din istorie”, a scris Mircea Geoană pe pagina sa oficială de Facebook.

Conform „Europa liberă”, Geoană a declarat că demersul său este legat de intenția sa de a candida pentru funcția de președinte al României.

Recent, Remus Ștefureac, directorul institutului de sondare a opiniei publice INSCOP, a declarat pentru aktual24.ro că, potrivit mai multor sondaje realizate de institut, Mircea Geoană este singurul candidat la alegerile prezidențiale care trece de 20% în sondaje.

Marcel Ciolacu are un scor de 17-19%, iar pe locul 3 este Elena Lasconi, cu 15-16%. Pe locurile 4-5 sunt George Simion și Diana Șoșoacă, ei având în jur de 13-14%. Pe locul 6 este candidatul PNL, Nicolae Ciucă, aflat la sub 10%.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.