Mircea Geoană: „În 2009 am câștigat alegerile prezidențiale”

mircea geoană
Sursa: Pagina de Facebook Mircea Geoană

Într-un interviu pentru postul de televiziune Digi 24, Mircea Geoană a declarat că el a câștigat alegerile prezidențiale din anul 2009.

„Aș reaminti faptul că în 2009 noi am câștigat alegerile prezidențiale și care au fost denaturate dintr-un pact cu diavolul, pe care lideri și instituții l-au făcut în acel moment și consecințele acelui pact cu diavolul le vedem și acum”, a spus actualul secretar general adjunct al NATO.

Afirmația fostului șef al PSD este greu de înțeles deoarece alegerile prezidențiale de atunci au fost câștigate de Traian Băsescu.

În seara turului al doilea al alegerilor prezidențiale din 2009 Mircea Geoană a crezut că a câștigat alegerile deoarece așa arătau exit poll-urile. A doua zi dimineața însă, numărătoarea voturilor a arătat că a câștigat contracandidatul său.

Alegerile au fost validate de Biroul Electoral Central.

Într-o emisiune TV din ianuarie 2010, Mihaela Geoană a declarat că soțul său a fost supus unor „atacuri energetice” la dezbaterea finală din campania prezidențială și că ea a simțit aceste influențe.

Mircea Geoană nu a spus clar dacă își dorește sau nu să candideze din nou la președinția României. Alegerile prezidențiale vor avea loc în 2024 iar unele voci îl susțin pe Mircea Geoană drept candidat din partea PSD.

Alte nume grele din PSD care ar putea candida la funcția de șef al statului sunt Gabriela Firea, Marcel Ciolacu ori Alexandru Rafila.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.