Mircea Geoană a intrat oficial în cursa pentru alegerile prezidențiale. Ce spune în clipul electoral de lansare

mircea geoană
Foto: Captură Facebook Mircea Geoană

Mircea Geoană și-a lansat oficial candidatura la alegerile prezidențiale din această toamnă, prin intermediul unui clip electoral publicat pe pagina sa oficială de Facebook.

În videoclip, fostul secretar general adjunct al NATO spune că va fi președintele întregii națiuni române, și că pentru el nu există „pesediști, peneliști, useriști, suveraniști sau udemeriști”.

„Candidez la președinție pentru că știu că avem nevoie de o schimbare adevărată! Puteam să vă promit o țară perfectă. Să pozez în politicianul perfect, să vă spun că toate problemele vor dispărea peste noapte. Dar știm cu toții că asta nu e realitatea. Nu suntem perfecți. Eu nu sunt perfect. Dar știți ce putem face? Putem să muncim. Să ne ridicăm mânecile și să construim o țară mai bună. România nu are nevoie de perfecțiune; are nevoie de lideri care să asculte, să înțeleagă și să acționeze cu profesionalism. Haideți să renaștem împreună!”, a scris pe Facebook candidatul independent la alegerile prezidențiale.

Alegerile prezidențiale din România se vor desfășura la data de 24 noiembrie (primul tur), respectiv 8 decembrie 2024 (al doilea tur). În afară de Mircea Geoană, și-au anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale Marcel Ciolacu (PSD), Nicolae Ciucă (PNL), Elena Lasconi (USR), George Simion (AUR), Kelemen Hunor (UDMR), Diana Iovanovici-Șoșoacă (SOS România) sau Ana Birchall.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.