Ministrul Educației spune că școala online va continua și după pandemie

Copiii francezi vor începe școala la 3 ani. Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că școala online va continua și după ce se va încheia pandemia, în zonele unde această măsură va fi necesară.

„Trebuie să ne ocupăm de situația actuală, încercând să promovăm predarea online care va avea un loc mult mai important după ce pandemia va fi fost încheiată decât până acum. Pentru asta trebuie să avem profesori pregătiți pentru predarea online, conectivitate generalizată și echipamente pentru orice elev”, a spus Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul Educației a adăugat: ”Predarea online trebuie să fie făcută acolo unde e adecvată, unde e potrivită, nu ca până acum, în orice situație, acest lucru fiind impus de criza sanitară”.

Chiar și așa, Sorin Cîmpeanu a spus că ”școala online nu a fost eficientă”, explicând că profesorii nu au fost pregătiți pentru acest tip de predare.

Evaluarea și examinarea trebuie făcute pe platforme dedicate, securizate, care să ofere garanția că cel care răspunde e elevul. Asta lipsește cu desăvârșire, necesită acordul celui examinat în online pentru a prelua controlul asupra echipamentului său IT”, a mai zis Cîmpeanu.

El a precizat că școala online va face parte din contractul de școlarizare pentru anul următor.

”Școala online a fost un compromis obligat impus. După ce vom fi încheiat pandemia, trebuie să continuăm cu predarea online acolo unde e potrivit, unde e conectivitate, unde sunt profesori pregătiți, echipamente”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.