Ministrul Sănătății și-a dat demisia

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia, anunță postul de televiziune Digi 24.

Potrivit postului de televiziune, premierul Ludovic Orban i-a cerut demisia, motivul fiind proasta gestionare a crizei generate de coronavirus.

Într-o intervenție televizată, premierul Ludovic Orban a anunțat că a acceptat demisia lui Victor Costache și că îl propune pe secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru pentru funcția de ministru.

Ultima declarație a lui Victor Costache – care a provocat critici dure – a fost aceea că autoritățile vor testa toată populația Bucureștiului.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.r.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății ieri, 25 martie, la postul de televiziune ProTV.

Multe voci au spus că este imposibilă această testare deoarece nu există nici suficiente teste, și nici capacitatea de testare pentru a verifica peste 2 milioane de cetățeni.

Alexandru Rafila de la Societatea Română de Microbiologie, de exemplu, a declarat că nu avem suport logistic și tehnic pentru a face toate aceste teste. În al doilea rând, el a declarat că nu știe cât de util ar fi un astfel de test deoarece cineva cu rezultat negativ la un moment dat s-ar putea infecta ulterior.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.