Ministrul Sănătății: Renunțarea la mască în spațiile deschise și neaglomerate, de la 1 august

Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății. Foto: gov.ro

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, consideră fezabilă data de 1 august pentru renunțarea la masca de protecție în spațiile deschise și neaglomerate.

„Depinde unde renunțăm la mască. Încurajez și eu renunțarea la mască în anumite condiții: în afara spațiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate. Pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a spus ministrul Sănătății la postul TVR1.

De asemenea, Ioana Mihăilă a declarat că persoanele vaccinate vor avea mai multă libertate în perioada următoare:

„Am avut o discuție pe această temă cu premierul Cîțu chiar astăzi și am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate și să revină cât mai repede la viața de dinainte de pandemie”, a mai spus Mihăilă.

Premierul Cîțu anunțase că într-un birou în care lucrează doar persoane vaccinate, masca nu va mai fi obligatorie, dar și că persoanele vaccinate vor putea organiza și participa la petreceri private.

Ministrul a mai spus că se așteaptă la o creștere a numărului zilnic de persoane vaccinate.

„Astăzi am avut 94.000 de vaccinaţi, ceea ce este un rezultat încurajator. Cred că toate aceste noi metode de vaccinare au contribuit la acest rezultat bun. Este unul dintre vârfuri… A fost doar a doua zi de vaccinare la medicii de familie. Eu sper că reuşim să ajungem la cât mai multe persoane, prin medicii de familie vom depăşi 100.000 de vaccinaţi pe zi”, a mai afirmat ministrul Mihăilă la postul public de televiziune.