Ministrul Sănătății le cere românilor ”să mai aibă răbdare 7-10 zile”

Nelu Tătaru. Foto: Captură YouTube

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, le-a mulțumit românilor care au stat în casă și în noaptea de Înviere, cerându-le în același timp să mai aibă răbdare câteva zile.

”Îi rog să mai aibă răbdare șapte, zece zile. Suntem aproape de un vârf şi sperăm ca apoi să avem una, două săptămâni de stabilitate, după care să începem să scădem ca număr de cazuri noi”, a spus Nelu Tătaru, la Antena 3.

Tătaru spune că ”izolarea la domiciliu a permis consumarea acestei boli, ca să nu mai avem transmitere comunitară”, adăugând că ”nerespectarea măsurii face ca numărul de cazuri să crească”.

Ministrul Sănătății a adăugat că spera ca trendul să rămână acesta, unul lent. Numărul cazurilor de coronavirus a crescut cu peste 300 de cazuri azi, ajungând la un total de peste 8.600, la nivel național.

Tătaru: ”Suntem dependenți de importul de ventilatoare”

”Până în acest moment ne aflăm în acel registru de restricții. Suntem într-un moment în care avem o creștere progresivă a numărului de cazuri, a numărului de decese, sunt acele creșteri pe care încercăm să le ținem în frâu. Nu avem o forțare a numărului de cazuri, dar nu am avut nici o relaxare. Menținem acele măsuri de distanțare socială. Suntem într-un moment în care trebuie să fim precauți, să respectăm niște reguli”, a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Ministrul a adăugat că ”suntem încă dependenți de importul de ventilatoare”.

”Achiziționăm de pe piața europeană, dar și de pe piața sud coreeană, dar și chinezească. Avem prototipul, rămâne ca în 2 săptămâni să avem și primele ventilatoare produse în România”, a dat asigurări ministrul.

La ATI sunt, în acest moment, internați peste 250 de pacienți.