Ministrul Sănătății: Cel mai mic număr de cazuri pe 24 de ore de la începutul pandemiei

nelu tătaru ministrul sănătății
Nelu Tătaru. Sursa: gov.ro

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a comentat cele mai recente cifre referitoare la noile infecții cu coronavirus în România și a spus că este o pantă desdentă a epidemiei în țara noastră.

„Este cel mai mic număr de cazuri noi pe 24 de ore de la începutul pandemiei. Este cel mai mic număr de cazuri de persoane internate la terapie intensivă. Asta ne certifică faptul că suntem pe pantă descendentă.

Urmează să gestionăm fiecare măsură de relaxare pe care am dat-o. Consider că vom merge pe acest drum favorabil în continuare.

După evaluarea pe 14 zile a măsurilor de relaxare puse în practică, având în vedere rezultatul pozitiv, ne așteptăm la alt pachet de măsuri de relaxare în 15 iunie”, a declarat Nelu Tătaru, la Digi24.

Grupul de Comunicare Strategică a raportat 124 de noi cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. De asemenea, la ATI sunt în acest moment internați 160 de pacienți.

În România au fost confirmate până pe 31 mai 19.257 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19. Până acum, 1.262 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus au decedat. Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.330 de persoane.

Alte 95.456 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 439.197 de teste.

Polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 141 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 109.900 de lei.

Au fost constatate sâmbătă 4 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, 44 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.