Ministrul Sănătății a angajat trei medici străini de renume mondial

Medicii Kak Khee Yeung – Amsterdam UMC, Sherif Sultan – Galway Clinic și prof.dr. T Sloane Guy – Sidney Kimmel Medical College au devenit consilieri onorifici ai ministrului Sănătății, Victor Costache.

“Am lucrat cu toți cei 3 medici care fac performanță ca specialiști, dar și ca manageri de top. Mă bucură și mă onorează că au acceptat să lucrăm împreună pe două domenii importante, programe noi de sănătate, dar și proiecte de cercetare care sunt priorități ale echipei mele”, a spus ministrul liberal al Sănătății.

Kak Khee Yeung conduce un consorțiu de spitale care încearcă să obțină finanțare de la Uniunea Europeană pentru tatarea bolilor aortice.

Profesor doctor Sloane Guy este unul dintre cei mai mari specialiști în chirurgie robotică din lume, în timp ce Sherif Sultan este unul dintre cei mai bine cotați chirurgi și cercetători în domeniul bolilor cardio-vasculare.

”România a uitat de cercetarea medicală care aduce beneficii în dezvoltarea serviciilor medicale de calitate pentru pacienți. Îmi doresc să deschidem sistemul sanitar către lume”, a mai declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

România a pierdut zeci de mii de medici în ultimii ani, majoritatea alegând să-și facă meseria în țări mai bogate, unde serviciile sunt mult mai scumpe. Sistemul medical românesc, căpușat de interese personale, rămâne unul dintre cele mai proaste din Uniunea Europeană.