Ministrul propus la Finanțe cere Bisericii să pună la dispoziție spații de cazare în mănăstiri pentru carantină

putna
Mănăstirea Putna. Foto: putna.ro

Ministrul desemnat al Finanțelor, deputatul liberal Lucian Heiuș, a propus ca Biserica Ortodoxă Română să pună la dispoziție spațiile de cazare din mănăstiri pentru românii care se întorc în țară și care trebuie să stea în carantină pentru că revin din zone afectate de epidemia de coronavirus.

„Un apel între fraţi creştini. Datorită situaţiei cauzate de COVID-19, apelez la Biserica Ortodoxă Română, rugând conducerea BOR să se implice şi să pună la dispoziţie pentru românii care se întorc în ţară şi care trebuie să stea în carantină, spaţiile de cazare disponibile în mănăstiri. Ajutorul creştinesc şi frăţesc a fost oferit mereu de preoţi, care au fost alături de cei aflaţi în suferinţă”, a scris ministrul desemnat al Finanţelor pe pagina de Facebook.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, afirmă că toate măsurile „oficiale şi autentice” de prevenire a izbucnirii unei epidemii „rămân unele raţionale” şi sunt menite să diminueze inclusiv aglomerarea unor spaţii publice, nu punerea lor sub lacăt.

„În aceste zile de firească îngrijorare, care a cuprins şi spaţiul nostru public din cauza creşterii numărului de îmbolnăviri provocate de coronavirus, credinţa, speranţa şi dragostea, discernământul moral, gândul la ceilalţi şi rugăciunea ar trebui sa ne anime pe fiecare în parte mai mult ca de obicei.

Toate măsurile oficiale şi autentice de prevenire a izbucnirii unei epidemii rămân unele raţionale şi sunt menite să diminueze inclusiv aglomerarea unor spaţii publice, nu punerea lor sub lacăt”, spune Bănescu, într-o declaraţie acordată marţi Agerpres.ro.

El subliniază că „Biserica pledează şi va pleda ferm pentru respectarea cu rigoare a normelor de igienă recomandate insistent de autorităţile medicale şi a tuturor reglementărilor guvernamentale, norme şi reglementări pe care le va împlini ea însăşi concret la nivel comunitar/parohial”.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.