Ministrul pentru Afaceri Europene și-a dat demisia

Victor Negrescu. Foto: Youtube

Victor Negrescu, ministrul pentru Afaceri Europene din Guvernul Vioricăi Dăncilă, și-a dat demisia, când mai sunt doar două luni până ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene.

“Din respect pentru colegii mei şi pentru responsabilităţile pe care le am atât la nivel european, cât şi la nivel naţional, pe care le tratez cu seriozitate şi profesionalism, îmi rezerv dreptul să îmi exprim punctele de vedere în cadrul Guvernului, respectiv al Partidului Social Democrat, din a cărui conducere fac parte”, a declarat Victor Negrescu, potrivit Agerpres.

În urmă cu nici două săptămâni, Victor Negrescu spunea că România este pregătită pentru Președinția rotativă a Uniunii Europene, pe care o va prelua de la 1 ianuarie 2019.

”Acest lucru este demonstrat de progresele înregistrate în procesul de pregătire a preluării mandatului, confirmate și prin mesajele transmise public de către reprezentanții instituțiilor europene care au vizitat recent țara noastră. Suntem pregătiți să facem față provocărilor existente, respectând tradiția președințiilor precedente și evitând politizarea acestui mandat important pentru țara noastră”, declara la finalul lunii trecute ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Reacțiile la demisia sa nu au întârziat să apară.

”Domnul ministru Negrescu a avut din partea întregului guvern tot sprijinul pentru a coordona acest rol extrem de important și președinția, trebuie să se înteleagă foarte clar că nu este vorba de o persoană, e vorba de un guvern al unei țări, de țara noastră ca ansbmlu. Nu văd de ce o astfel de actiune”, a spus Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor.

S”ă faci un astfel de gest ca om poltic care ai o șansă unică în viață, să coordonezi o astfel de președinție, arată clar că e vorba, poate, și de imaturitate din punct de vedere politic. Nu înteleg ce l-a nemulțumit”, a adăugat acesta.