Ministrul Muncii: Va fi o creștere a pensiilor

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că pensiile vor crește, însă e nevoie și de o susținere de la buget, pentru că venim după o perioadă în care economia a fost greu lovită din cauza pandemiei. Ministrul a spus că atât premierul, cât și ministrul Finanțelor au spus clar că în momentul în care va exista o stituație a încasărilor la buget se va comunica și se va dezbate cu pensionarii.

„Mesajul pe care vreau să-l transmit este că acest Guvern este responsabil. Va fi o creştere a pensiilor. Este un Guvern responsabil care va anunţa o eventuală modificare a legii, în sensul procentului de 40% la sută cunoscut, în baza unor analize privind încasările la buget. Nu este nimeni care să nu vrea, mai ales că ştim foarte bine care e traiul zilnic al unui om care, după o viaţă de muncă, uneori în condiţii foarte grele, este în situaţia de a avea nevoie de medicamente, este în situaţia de a se descurca singur de cele mai multe ori.

Să nu se creadă că nu avem nicio înţelegere. În mod evident, dincolo de orice populism, suntem oameni responsabili şi vom comunica acest lucru în baza datelor privind încasările la buget. (…) Nu este nimeni în această echipă guvernamentală care din rea voinţă să nu fie de acord cu cerinţele pensionarilor, pentru că nu avem cum.

Este evident că este necesară o suplimentare, dar acest lucru trebuie să aibă susţinerea bugetului, pentru că venim după o perioadă de pandemie, în care economia a fost greu lovită”, a explicat ministrul Muncii, la TVR1

Violeta Alexandru s-a arătat mirată de afirmațiile liderilor unor asociații de pensionari, care au anunțat proteste în stradă în septembrie și acțiuni în instanță, dacă pensiilor nu vor crește cu 40%.

„Sunt mirată. Asociaţiile sunt beneficiare ale unor finanţări de la Ministerul Muncii. Mi-aş fi dorit, aşa cum ne-am auzit atunci când i-am rugat, n-am avut neapărat un ecou, să mă ajute în perioada pandemiei, să preia dânşii, având în vedere relaţia contractuală pe care o avem în baza legii de funcţionare,(…) să preia comunicările cu pensionarii. Din păcate n-am avut ecou. Regret că atunci am putut să dialogăm şi acum n-am găsit un canal de dialog. Din punctul meu de vedere voi continua comunicarea cu toate asociaţiile pensionarilor”, a mai spus Violeta Alexandru.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.