Ministrul Muncii promite digitalizarea comunicării cu cetățenii, din 15 august

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a semnat ordinul care prin care comunicarea cu instituțiile din subordinea ministerului să fie făcută online.

Rămâne de văzut și dacă ordinul ministrului va fi pus în practică. El ar trebui să intre în vigoare în 15 august.

”Vă spun că se poate digitaliza şi administraţia publică. Dar la modul real, nu de faţadă. Eu încep la Ministerul Muncii. Va fi o schimbare majoră ceea ce solicit. Mă aştept să întâmpin obstacole, le voi gestiona. Cei care vor să meargă pe acest drum înseamnă că înţeleg că toată lumea s-a schimbat şi că administraţia din România a rămas (mult) în urmă”, a scris, pe Facebook, Violeta Alexandru.

”Prefer să nu fiu simpatică unui sistem nereformat decât să nu le dau o şansă celor care văd că #sepoate să ne modernizăm. Spre binele tuturor. Fiecare angajat din sistemul public este şi un beneficiar al unui serviciu al Ministerului”, a adăugat ministrul care mai crede că ”drumul spre digitalizare este ireversibil la Ministerul Muncii”.

Printre instituțiile care vor comunica online cu cetățenii sunt Casa de Pensii, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă sau Autoritatea pentru Plăți și Inspecții Sociale.

”Cei care au nevoie de serviciile Ministerului Muncii vor face (până nu ajung aici, nu mă las!) un singur drum, la final – pentru ridicare documente solicitate după confruntarea documentelor trimise prin mijloace electronice cu originalul. Fără alte drumuri, fără stat la cozi, fără a sta aplecat ca să poţi să auzi ce spune angajatul din spatele zidului pe care, până de curând, îl vedeai printr-un mic geam. Pensionarul în picioare, funcţionarul comod pe scaun”, și-a făcut curaj Violeta Alexandru.

”Instituţiile din subordinea MMPS au termen până la 15 august să implementeze acest mecanism de comunicare cu cetăţenii. Ordinul este semnat! Pentru cetăţenii care doresc să aplice pentru dreptul lor prin transmiterea documentelor la ghişeu, bineînţeles că vor putea face acest lucru în continuare. Mă interesează să oferim cât mai multe oportunităţi de comunicare cetăţenilor, fără a le restrânge pe cele existente”, a completat ministrul.