Ministrul Muncii: ”Avem un surplus de 150.000 de angajați în administrație. Vor fi niște scăderi”

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Dacă predecesorii săi pesediști susțineau sus și tare că aparatul bugetar nu are o problemă cu numărul de angajați, liberala Violeta Alexandru, actualul ministru al Muncii, vorbește despre un surplus de 150.000 de oameni în administrație.

”Nu e vorba de a fi înlocuiţi total, parţial, aşa, fără nicio analiză. Constatarea mea, la Ministerul Muncii cel puţin, şi sunt în plină evaluare în minister – urmând ca în foarte scurtă vreme să le finalizez şi pe cele de la Casele Naţionale de Pensii, cu ANOFM (Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă n.r), AJOFM, Inspecţia Muncii, cu ITM-urile (Inspectoratele Teritoriale de Muncă n.r), respectiv ANPIS (Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială n.r), se întâmplă în paralel, dar am avansat puţin cu situaţia de la Ministerul Muncii – impresia mea este că muncim mult, ne agităm mult şi nu avem eficienţă”, a spus Violeta Alexandru la Digi24.

”Fiecare manager, fiecare conducător de instituţie ar trebui să ştie foarte bine potenţialul oamenilor, să găsească o justă măsură între momentul în care simte că sunt încărcaţi suficient şi atunci e nevoie să se găsească cu adevărat specializarea sau tema, domeniul în care are nevoie de resursa suplimentară şi unde ne-am specializat – că avem şi această realitate în sistemul public – în a trage de timp. Fac o lucrare vreo două săptămâni, o gândesc etc. şi de fapt acolo rezultatul se putea atinge într-o mult mai scurtă perioadă”, a adăugat Alexandru.

Ministrul Muncii a promis evaluări riguroase, în urma cărora se vor face ”niște scăderi”.

”Nu am răzbunări, nu am nimic cu nimeni, dar am evaluat cu toată rigoarea. Unde este eficienţă, unde am nevoie de oameni cu o anumită calificare, încerc să comasez anumite direcţii şi anumite servicii în care consider că o împreunare a expertizei, de exemplu în partea de statistică şi de analiză de date, eu cred că toate deciziile care s-au luat în ultimul an cu privire la salarizare s-au luat inerţial, s-au luat istoric. Nu a făcut nimeni o analiză în profunzime. În mod evident vor fi nişte scăderi, dar nu vor fi făcute nici cu răzbunare şi nici cu dorinţa de a demonstra ceva, ci doar de a eficientiza”, a mai precizat Violeta Alexandru pentru sursa citată.