Ministrul Mediului vrea să îi vadă pe tăietorii ilegali de lemne cu cătușe la mâini

ținutul pădurenilor
Ținutul Pădurenilor. Foto: hunedoaraonline.uv.ro

Pe fondul diferitelor campanii online de limitare a tăierilor ilegale de păduri, Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat că dorește înăsprirea pedepselor pentru aceștia.

”Am depus în luna februarie şi este pe circuitul legislativ, o iniţiativă legislativă prin care orice transport ilegal sau tăiere ilegală nu mai este considerată contravenţie în România, vreau să fie infracţiune şi toţi care taie sau transportă ilegal să-i vedem cu toţii cu cătuşe pe mâini şi să plătească”, a declarat Costel Alexe, la Antena 3.

Potrivit ministrului, în acest moment se poartă discuții cu Parchetul General și cu Ministerul Justiției ”astfel încât să înăsprim legile din România şi toţi cei care greşesc să plătească cu vârf şi îndesat pentru fiecare crimă pe care o fac cu pădurile României”.

De asemenea, Alexe a mai declarat pentru sursa citată că a dat un ordin de ministru prin care se suspendă atestatul de exploatare sau de transport tururor celor care taie sau transportă ilegal masă lemnoasă.

România este țara cu cele mai întinse păduri virgine din Uniunea Europeană, dar și cu o exploatare haotică și de multe ori ilegală a pădurilor.

Exploatările de masă lemnoasă din țara noastră au crescut în ultimii ani, lemnul fiind un produs foarte căutat de exportatori. În prezent, în România mai sunt peste 7 milioane de hectare acoperite cu păduri.