Ministrul Marcel Boloș a explicat cum a reușit, ca bugetar, să adune 1 milion de lei în conturi și să cumpere două apartamente

Marcel Boloș. Foto: gov.ro

Ministrul Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a declarat cum a reușit, ca bugetar, să se adune 1 milion de lei în conturi bancare și să cumpere două apartamente. Acesta a spus că a deținut câte două locuri de muncă, a ocupat funcții de conducere și nu a avut pe nimeni în întreținere. De asemenea, Boloș a mai spus și că nu este singurul bugetar aflat în situația de a aduna bani mulți din munca la stat.

„Să nu uitaţi că lucrez de 30 de ani în administraţie, sunt profesor universitar de 26 de ani şi sunt singur, nu am persoane în întreţinere, am ocupat funcţii de conducere de-a lungul carierei mele didactice şi profesionale. Deci nu sunt bani pe care i-am adunat peste noapte, sunt rezultatul muncii mele de peste 30 de ani. (…)

Secretul este ca să lucrăm acolo unde avem competenţele necesare şi având mai tot timpul două locuri de muncă, până la urmă este un lucru care este pe deplin justificat”, a declarat Marcel Boloş pentru Antena 3.

Întrebat ce trebuie să facă o persoană care vrea să strângă un milion de lei, aşa cum a făcut el, ministrul a răspuns:

„Să se pregătească din tinereţe pentru că, repet, nu sunt bani pe care i-am câştigat de pe un an pe altul, sunt bani care sunt rezultatul muncii mele şi am ocupat funcţii de conducere de la 28 de ani, deci sunt de peste 24 de ani în funcţii de conducere, deci am avut un nivel de venit corespunzător, plus că sunt profesor universitar.”

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere completate de ministrul Proiectelor Europene la 30 mai anul acesta, Boloş deţine două apartamente cumpărate în 2003 şi 2019, un teren extravilan peste un milion de lei în 16 conturi şi depozite bancare.