Ministrul Justiției a anunțat noii șefi ai parchetelor. Cine vine la DNA, DIICOT și Parchetul General

Cătălin Predoiu, candidatul PNL la alegerile pentru Primăria BucureștiuluiCătălin Predoiu, candidatul PNL la alegerile pentru Primăria Bucureștiului
Cătălin Predoiu, ministrul Justiției

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat astăzi care sunt propunerile sale pentru șefia celor mai importante parchete din țară.

Pentru funcția de procuror-șef al DNA, Cătălin Predoiu l-a propus pe Crin Bologa, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj la momentul actual.

Crin Bologa a terminat Facultatea de Drept de la Cluj-Napoca, în 1995, iar 10 ani mai târziu, în 2005, pe când avea doar 33 de ani, Bologa a devenit şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţiei – Serviciul Teritorial Cluj, notează g4media.ro.

Ulterior, până la începutul anului 2008, a condus DNA Cluj.

crin bologa
Foto: Sălăjeanul TV / Captură YouTube

Pentru funcția de procuror șef al Parchetului General, ministrul Justiției a propus-o pe Gabriela Scutea. Ministrul a declarat despre Scutea că este cunoscută la Bruxelles, cunoaște MCV (Mecanismul de cooperare și verificare), și a demonstrat forță și viziune.

În prezent, Gabriela Scutea este magistrat la Parchetul Curţii de Apel Braşov. Ea a fost adjuncta Laurei Codruța Kovesi când aceasta era procuror general.

gabriela scutea
Foto: Brașov TV / Captură YouTube

La DIICOT ministrul a propus-o pe Giorgiana Hosu, care a condus interimar DIICOT din anul 2018. De asemenea, ea este procuror DIICOT din anul 2006.

giorgiana hosu
Giorgiana Hosu. Foto: Captură B1TV/YouTube

Propunerile ministrului Justiției trebuie să fie avizate de Consiliul Superior al Magistraturii, iar apoi trebuie să fie acceptate și de președintele Klaus Iohannis.