Ministrul Finanțelor, atac la bugetari: ”Unu muncește și trei pe lângă el stau”

Eugen Teodorovici. Foto: Gov.ro

Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor și unul dintre cei mai slobozi la gură membri ai Guvernului Dăncilă, crede că o reformare a aparatului bugetar din România este obligatorie.

”Cred că e de bun simţ, pentru că ne dorim cu toţii o administraţie şi centrală, şi locală eficientă. Asta înseamnă să ai oameni nu foarte mulţi, exact cât trebuie, mai bine plătiţi sunt deja, legea există şi, ca să fie mai eficienţi, repet, cât trebuie. Nu unul munceşte şi trei pe lângă el stau”, a afirmat Eugen Teodorovici, în cadrul unei emisiuni televizate la TVR.

Ministrul Finanțelor vrea să poarte discuții despre reducerea cheltuielilor și creșterea veniturilor cu fiecare minister în parte, cele mai ”risipitoare” fiind, în opinia sa, Transporturile, Sănătatea, Economia și Energia.

“Transporturi, Sănătate şi alte ministere, care au şi foarte multe companii în subordine, ca Economia și Energia. Sunt multe, foarte multe companii pe care dacă le luăm la mână şi discutăm despre fiecare în parte, ce rol are şi dacă se justifică prezenţa ei astăzi în România, o să vedeţi că nu găsim niciun argument pro, ci doar împotrivă. Din păcate, ani de zile s-au încărcat aceste structuri şi cred că e momentul să spunem stop şi nu doar stop şi, în sens invers, reluăm procesul”, a mai spus Teodorovici.

De asemenea, membrul cabinetului Dăncilă a precizat că salariul minim ar putea crește mai devreme de 1 ianuarie 2019. Salariul minim brut ar urma să urce de la 1.900 de lei, cât este în prezent, la 2.050 de lei.