Ministrul Educației, Valentin Popa, și-a dat demisia

Valentin Popa, ministrul Educației. Foto: suceavaLIVE

Ministrul Educației, Valentin Popa, și-a dat demisia. Potrivit unor surse, în această dimineață a avut o discuție cu liderul PSD, Liviu Dragnea. În ultima perioadă se vehicula că s-ar afla pe lista miniștrilor care ar putea fi remaniați după referendumul pentru redefinirea familiei tradiționale în Constituție.

Potrivit unor surse G4media.ro, motivul demisiei ar fi reprezentat de scandalul politic cu UDMR. Mai exact, în urma unei ordonanțe de urgență, predarea limbii române în școlile minorităților de către învățători care nu aveau studii universitare de limba română a devenit imposibilă.

Săptămâna trecută, ministrul Educației demisionar a fost implicat într-un scandal. Mașina în care acesta se afla nu ar fi oprit la semnalele făcute de agenții de circulație din Capitală.

Potrivit Observator.tv, autoturismul în care s-ar fi aflat ministrul a fost urmărit pe Bulevardul Grivița până la Podul Basarab, înainte de a fi oprit de polițiști.

Șoferul a rămas fără permis de conducere și a fost amendat pentru depășirea viezei și neoprirea la semnalele polițiștilor.

Valentin Popa este un inginer și profesor universitar și politician român. A devenit ministru al Educației pe 30 ianuarie 2018.

Popa a obținut o diplomă de inginer în electronică și telecomunicații de la Institutul Politehnic din Iași, actuala Universitate Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, în 1989. Și-a început cariera academică în calitate de asistent la colegiul acestei universități în Suceava, care după un an va deveni actuala Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava.

A obținut un doctorat de la același Institut Politehnic din Iași în 1998 și a trecut toate nivelurile academice la Universitatea din Suceava până când a devenit profesor în 2005 și conducător de doctorat în 2009. Pe data de 17 februarie 2012 a fost ales rector al acestei universități.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.