Ministrul Educației: Testele naționale se vor da corect, corelat cu perioada la care au avut acces cu adevărat la școală

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu. Foto: Pagina de Facebook Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii care au de susținut examene naționale, în acest an, ar trebui să se aștepte la o adaptarea a gradului de dificultate a subiectelor.

Întrebat la Digi24, sâmbătă, la ce să se aştepte elevii care au de susţinut în acest an examene naţionale, după perioada de pandemie, Sorin Cîmpeanu a declarat că va fi o adaptare a gradului de dificultate a subiectelor.

”La o adaptare a gradului de dificultate a subiectelor la condiţiile traversate în această perioadă”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat, de asemenea, dacă subiectele vor fi mai uşoare, ministrul a răspuns că ”se va da corect”.

”Se va da corect, corelat cu perioada la care au avut acces cu adevărat la şcoală, pentru că am fost printre primii care a spus că învăţământul online, deşi sunt un adept al digitalizării, dar învăţământul online impus atunci când sistemul era total nepregătit a fost o adevărată catastrofă educaţională. Nu a fost impus de către elevi şi nu mi se pare corect să deconteze eventuale decizii greşite cei care nu au avut nicio tangenţă”, a declarat Cîmpeanu.

Întrebat dacă consideră drept o bătaie de joc pentru copii sistemul de învăţământ online impus, Cîmpeanu a explicat că a trebuit îmbinat interesul pentru educaţie cu interesul pentru sănătate.

”Va trebui să îmbinăm interesul pentru educaţie şi interesul pentru sănătate. Am spus şi atunci, spun şi acum acelaşi lucru, catastrofă educaţională. Simplu. Am spus, am găsit şi o sintagmă, şcolile se închid ultimele şi se deschid primele, de închid dacă trebuie neapărat să se închidă. Uneori a reuşit lucrul ăsta, alteori a reuşit mai puţin”, a declarat Cîmpeanu.