Ministrul Educației spune că fiecare clasă va avea un laptop sau o cameră video

monica anisie
Monica Anisie. Foto: Facebook

Monica Anisie, ministrul Educației, a anunțat aseară, la un post de televiziune, câteva dintre noile reguli ce vor trebui respectate în școli, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Astfel, ora de curs va continua să aibă 50 de minute, iar profesorii vor rămâne în clasă încă cinci minute, pentru a-i supraveghea pe elevi.

Monica Anisie a precizat că a fost adoptată și o metodologie de predare online. Astfel, transmisia orelor online se va face cu ajutorul unui laptop sau a unei camere video ce vor fi instalate în clasă.

„Este un laptop al clasei sau o cameră, depinde de fiecare unitate, acolo va rămâne instalat, el este pregătit la începutul orelor, și doar vine profesorul în sala de curs. Am recomandat ca profesorul să fie ajutat în această perioadă și de personalul unității de învățământ. Avem în unități fie bibliotecar, fie profesor-documentarist, fie laborant, care pot ajuta”, a explicat Anisie.

Ministrul Educației a vorbit și despre posibilitatea ca unii elevi să urmeze doar cursurile online.

”Părintele poate să ia această decizie în următoarele situații: Dacă prezintă copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că va veni la școală și ar putea să ia virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus, de aceea am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o predea școlii”, a mai zis Anisie la Digi24.