Ministrul Educației: Școlile rămân închise până după Paște

monica anisie
Monica Anisie. Foto: Facebook

Ministrul Educației, Monica Anisie, a anunțat că școlile vor rămâne închise atât timp cât durează starea de urgență.

„Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a școlilor, dar în perioada de stare de urgență școlile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem școlile închise. Până după Paște școlile sunt închise”, a declarat Monica Anisie pentru HotNews.ro.

România intră în stare de urgență începând de astăzi. Anunțul a fost făcut de președintele Klaus Iohannis de sâmbătă.

Premierul Ludovic Orban a spus că este posibilă plafonarea prețurilor la unele medicamente, măști, mănuși sau dezinfectanți după declararea stării de urgență, precum și posibilitatea unor restricții, care în momentul de față nu ar fi prevăzute.

El a precizat că forma finală a documentului cu măsurile pe care le implică starea de urgență îi aparține președintelui. „Încredințez românii că vom lua numai măsurile necesare”, a spus Orban.

„Cu siguranță nu vor fi tancuri pe străzi, cu siguranță nu o să vedem armata pe străzi” și nici „nu vom ține oamenii izolați la domiciliu 21 de zile”, a spus premierul.

„Nu există riscul de a fi folosită situația de urgență pentru a limita drepturi fundamentale, vom fi extrem de precauți în limitarea lor. Am auzit zvonuri că vrem să afectăm libertatea de exprimare, de informare sunt zvonuri”, a subliniat el.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.