Ministrul Educației: ”Rata de infectare în școli este foarte mică”

Monica Anisie. Foto: Guvernul României

Școlile din toată țara vor fi închise începând de luni, potrivit unei decizii a Guvernului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Milioane de elevi vor studia exclusiv online, cu toate că rata de infectare în școli nu este una alarmantă. Potrivit Edupedu.ro, rata de infectare pe 14 zile în mediul școlar este de 0,057% totalul de 2.900.000 de elevi din învățământul preuniversitar, 0,66 din numărul de profesori, 0,59 din personalul auxiliar și 0,46% din personalul nedidactic.

O recunoaște și ministrul Educației, Monica Anisie, care spune că decizia închiderii școlilor a fost luată cu gândul la ”sănătatea și siguranța copiilor, dar și a părinților”.

”Studiile realizate de epidemiologi arată că sunt foarte buni transmițători copiii. La momentul acesta, rata de infectare în școli este foarte mic și am mai spus lucrul acesta, că nu în spațiul școlii există pericolul de îmbolnăvire, ci în afară. Am văzut din primele zile ale anului școlar părinți care se aflau la porțile școlilor fără să poarte mască, trebuie să luăm în calcul și traficul din marile orașe”, a spus Monica Anisie pentru Știrile PROTV.

Anisie a mai spus că rata de infectare în școli este foarte mică, sub 1%, dar că măsura de închidere a unităților de învățământ a fost luată în scop preventiv.

”Este important pentru noi toți ca acești copii să rămână sănătoși, pentru ca să-și continue educația”, a adăugat Monica Anisie.

”Trebuie să fim solidari cu medicii, luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de părinți să fie în regim de telemuncă. Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă”, a concluzionat ministrul.