Ministrul Educației: ”Elevii cu simptome COVID-19 să nu meargă la școală”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, le-a cerut copiilor care acuză simptomele infectării cu COVID-19 să nu vină la școală, promițând că nu vor fi puse absențe.

”Copiii care au simptome de COVID să nu meargă la școală, nu li se vor pune absențe, trebuie doar să anunțe”, a declarat Cîmpeanu într-o conferință de presă.

Școlile se redeschid în 8 februarie, iar ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că elevii nu vor avea nevoie de adeverințe medicale pentru a participa la cursuri.

”Nu este necesară adeverință de la medicul de familie pentru începerea școlii luni”, a declarat Voiculescu în conferința de presă susținută cu ministrul Educației, după publicarea ordinului comun privind regulile de deschidere a școlilor.

Cursurile se vor relua diferit, în țară, în funcție de rata de incidență a virusului din fiecare localitate, după 3 scenarii:

Scenariul Verde:

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori

Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicare tuturor normelor de protecţie

Scenariul Galben:

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori

a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie
b)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu

Scenariul Roșu:

Incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 locuitori

a)Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar
b)Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ani de studiu