Ministrul Educației, după apariția unor cazuri de coronavirus în școli: Nu, lucrurile nu scapă de sub control

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, susține, în contextul confirmării primelor cazuri de coronavirus în școli, că aceste probleme apar „tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate” din partea părinților. Ministrul Cîmpeanu le cere părinților să fie „un pic” mai atenți atunci când își trimit copiii colectivitate. De asemenea, el a mai spus că, luând în considerare perioada de incubație, sursa infectării nu a fost școala.

„Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli – cazuri de îmbolnăviri – infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate.

Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important”, a spus ministrul într-o conferinţă organizate de Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group, potrivit Agerpres.ro.

Ministrul a spus că sunt monitorizate „atent” școlile. „Trebuie să veghem la respectarea prevederilor din ordinul de ministru, pentru că prevenirea riscului de îmbolnăvire este chiar prioritar. Nu, lucrurile nu scapă de sub control. Din punctul de vedere al pandemiei vorbesc – nu scapă de sub control. În primele două zile, situaţia a fost mult mai bună. Acum încep să apară”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.