Ministrul Educației, despre examenele naționale: ”Vor supraveghea doar acei profesori care sunt vaccinați”

Subiecte Evaluare Națională 2018 Română Subiecte Matematică Evaluare Națională 2018
FOTO: Alexas_Fotos/Pixabay.com

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că e de părere că ar fi o condiție ”corectă” pentru profesorii supraveghetori de la examenele naționale să fi făcut vaccinul anti-COVID.

Ministrul liberal crede că ”pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”.

”Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, a mai declarat Cîmpeanu la Digi24.

Ministrul Educației a vorbit și despre eventualitatea unei testări în masă a eleviloe după redeschiderea școlilor, la începutul lunii mai.

„Ar trebui să se întâmple, pentru că nivelul de testare în școli a fost inexistent”, a spus el, adăugând că vor fi testați elevii și profesorii cu simptome.

„Oricum aceste teste trebuie să fi validate printre teste Real Time PCR, dar sunt un semnal de a atrage atenția că există o problemă”, a mai spus Cîmpeanu pentru sursa citată.