Ministrul Educației: Dacă va continua greva, examenele vor fi reprogramate și anul școlar prelungit

Ligia Deca FOTO: gov.ro
Ligia Deca FOTO: gov.ro

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declart că în cazul în care greva continuă, e posibil să se reprogrameze unele examene, iar anul școlar să se prelungească.

La finalul ședinței de Guvern, în care s-a adoptat o ordonanță de urgență prin care personalul didactic va primi 1.000 de lei brut la salariu, iar cel nedidactic 400 de lei, Ligia Deca a spus că a făcut un apel la profesorii să se întoarcă la ore.

„Cred că este important de subliniat faptul că Ministerul Educaţiei a făcut tot posibil astfel încât să se reuşească parcurgerea tuturor proceselor educaţionale sau recadrarea lor din punct de vedere al calendarului fără modificarea calendarului examenelor naţionale şi mai ales fără prelungirea duratei cursurilor în anul şcolar.

În cazul în care, în baza tuturor angajamentelor luate de către Guvern, se continuă protestul, nu vom mai putea să evităm consecinţe de tip reprogramare examene sau prelungire an şcolar.

Şi cred că nu ne dorim niciunul dintre noi astfel de consecinţe. Sunt convinsă că se va putea găsi înţelepciunea şi formula pentru ca toţi copiii să poată să dea examenele la timp şi să îşi poată urma mai departe parcursul educaţional”, a concluzionat Deca.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.