Ministrul Economiei spune că românii au mai mulți bani: „Cum ne-am fi imaginat că putem fi sute de mii la un campionat european?”

radu oprea ministrul economiei
Sursa: Pagina de Facebook Radu Oprea

Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, a declarat că românii au mai mulți bani, dovadă fiind numărul mare de cetățeni români care și-au permis să meargă la Campionatul European de Fotbal.

„Vorbim de apartenența la Uniunea Europeană și de faptul că într-adevăr aceasta a venit cu foarte multe beneficii și știrea care spune cum se transferă către populație din valoarea adăugată – a crescut PIB-ul de 3 ori, am ajuns la nivelul Poloniei, 80%.

Există mai multă prosperitate în România și ca exemplu putem să spunem doar câți români au fost acum la meciurile de fotbal din Germania. Cum ne-am fi imaginat în urmă cu 5 ani că putem fi în număr de zeci de mii, de sute de mii de români prezenți la un campionat de european de fotbal? Asta înseamnă că sunt mai mulți bani către populație”, a declarat Radu Oprea în cadrul conferinței organizate de Digi24 în parteneriat cu Asociația Română a Băncilor.

Echipa națională a României nu s-a mai calificat la un Campionat European de Fotbal din anul 2016, când competiția a fost organizată de Franța. În urmă cu 8 ani, România a terminat pe ultimul loc în grupă, cu un singur punct, obținut în meciul cu Elveția (scor 1-1). România a fost învinsă la acea dată atât de Franța (scor 2-1), cât și de Albania (scor 1-0).

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.