Ministrul Economiei spune că prețurile de pe litoralul românesc sunt foarte mari

oameni
Pe litoralul românesc s-au îngrămădit un milion de oameni în această vară Foto: A.G. via Wikimedia Commons

În timp ce premierul Florin Cîțu se bate cu pumnul în piept, citând un raport al Eurostat care arată că alimentele din România sunt cele mai ieftine din Uniunea Europeană, Claudiu Năsui, ministrul Economiei, spune că tarifele de pe litoralul Mării Negre sunt ”foarte mari”.

”Avem o creștere economică foarte bună. Trebuie mai mult. Măsurile de închidere au avut un efect negativ. Economia României își revine destul de bine, dacă ne uităm macro. Trebuie să vedem unde se găsește această creștere economică. La firmele mari sau și la IMM-uri. IMM-urile trebuiesc ajutate, chiar dacă revenim la situația ante-pandemică”, a declarat Năsui pentru Știrile ProTV.

Întrebat de prețurile de pe litoralul românesc, aflat în plin sezon turistic, Năsui a răspuns:

”Interesul meu ca membru al Guvernului este să fie cât mai mici. Este o problemă de taxare a muncii, este o problemă de forță a muncii nedisponibilă și de stat care când își ia o cotă mai mare din ce își iau oamenii, crează o problemă de acest gen în piață. Dacă mâine toate taxele se dublează, ce o să facă prețurile? Un stat mai mic, un stat mai suplu o să ducă și la prețuri mai mici pe litoral. Influența statului în economie îți reduce oferta și îți crește prețul”.

În același timp, premierul Florin Cîțu a scris azi pe Facebook că prețurile la alimente din România sunt cele mai mici din UE. Ce a uitat să spună șeful Guvernului este că și salariile din țara noastră sunt mult mai mici decât cele din restul Uniunii Europene, singura excepție fiind Bulgaria.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.