Ministrul Economiei a depus plângere la DNA: 550 de milioane de euro ar fi fost fraudate

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a depus o plângere la DNA legată de suspiciuni de corupție în legătură cu acordarea granturilor nerambursabile de 550 de milioane de euro. Granturile fac parte din Măsura 3 a unei scheme de sprijin lansate de guvernul condus de Ludovic Orban pentru a sprijini firmele care au nevoie de investiții pe durata pandemiei.

Potrivit Liberatatea, există suspiciuni că unii antreprenori au depus proiecte în ultimele două zile ar fi avut informații din interior în privința procentului de cofinanțare, pe baza căruia se făcea departajarea între proiecte. Claudiu Năsui a scris pe Facebook faptul că 68% din firmele câștigătoare la nivel național sunt înscrise în ultimele două zile înainte de expirarea termenului, iar peste 50% sunt achiziții imobiliare.

„100% Transparenţă. Am supărat mulţi oameni din sistem în momentul în care am spus adevărul. Am spus adevărul despre mersul la târguri pe banii statului şi despre faptul că măsura 3 nu îşi atinge scopul. Nu îşi atinge scopul pentru că ajunge să finanţeze în proporţie de peste 50% imobiliare.

Şi nu doar atât, dar suspiciunile de fraudă de care am vorbit sunt bazate pe fapte reale. Am avut discuţia aceasta şi cu premierul şi i-am propus un curs de acţiune. Ştiu că adevărul doare, dar singura noastră şansă dacă vrem să salvăm România este măcar să spunem adevărul şi să fim foarte transparenţi cu ce găsim în ministere. Nu să menţinem butaforii”, a spus Claudiu Năsui, potrivit G4Media.ro.

Claudiu Năsui a mai spus că toți cei care au divulgat date cheie (în speță procentul de cofinanțare de la limita eligibilității), au comis fapte penale și vor suporta consecințele.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.