Ministrul de Interne și-a dat demisia. Era în funcție de șase zile

Nicolae Moga FOTO: Gov.ro
Nicolae Moga FOTO: Gov.ro

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, care era în funcție de doar șase zile, și-a dat demisia în urma scandalului legat de crimele de la Caracal.

Astăzi, începând cu ora 13:00, președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și membri ai Executivului se reunesc, la Cotroceni, în ședința CSAT, pentru a analiza raportul Ministerului Afacerilor Interne cu privire la crimele din Caracal.

„Nu mă voi pronunţa pe detaliile acestui caz până la finalizarea anchetei şi a rapoartelor pe care le vom discuta, în mod foarte serios, în CSAT. În mod normal, însă, nu ar fi trebuit să ajungem să discutăm un asemenea caz în CSAT.

Şi resping abordarea politicianistă propusă de Guvernul României, care ar trebui să se gândească dacă nu cumva este autorul moral al acestei tragedii”, a afirmat Klaus Iohannis, duminică.

USR a cerut, ieri, demisia ministrului de Interne, considerând că acesta nu este calificat pentru funcția pe care o deține și a reproșat faptul că niciun reprezentant din conducerea Poliției Române nu a participat la audierile din Comisia pentru Apărare a Camerei Deputaților.

„USR consideră că Nicolae Moga nu este calificat pentru funcţia de ministru de Interne şi că, în MAI, incompetenţa se răsfrânge de sus în jos, de la ministru la subordonaţi. Sub conducerea lui Carmen Dan, sub conducerea lui Nicolae Moga, cel mult se vor găsi drept vinovaţi în tragedia de la Caracal nişte „acari Păun”, în timp ce alte zeci sau poate sute de cazuri similare se vor produce în ţară din cauza unor incompetenţi din MAI”, au transmis reprezentanţii USR, într-un comunicat de presă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.