Ministrul Culturii: ”Brâncuși a fost un influencer”

Constantin Brâncuși

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a marcat, printr-o postare lungă pe Facebook, aniversarea a 145 de ani de la nașterea sculptorului Constantin Brâncuși.

”Este un moment bun să ne oprim măcar o clipă și să îi admirăm creațiile și să fim recunoscători pentru ce a lăsat omenirii”, a scris Gheorghiu (PNL) pe rețeaua de socializare.

”Universalitatea operelor sale, viziunea sa artistică, noul limbaj adus în arta plastică au inspirat multe generații. Ca sa folosim un limbaj uzual al tinerilor de azi, putem spune că Brâncuși a fost un influencer în vremea lui, dar și pentru generațiile viitoare.

Recunoașterea lui Brâncuși din partea statului român a venit târziu, iar consecința se poate vedea în numărul restrâns de lucrări semnate de el în muzeele românești. Poate că generațiile de dinainte nu au conștientizat importanța sau nu au valorificat adecvat lucrările lui Constantin Brâncuși, însă noi nu vom repeta astfel de greșeli”, a continuat ministrul Culturii.

”Constantin Brâncuși rămâne unic și inegalabil, un artist complex care a determinat specialiști români și străini să se specializeze în cercetarea și aprofundarea artei sale, așa-numiții brâncușiologi”, a mai scris Bogdan Gheorghiu pe Facebook.

”România are în artistul Constantin Brâncuși un ambasador unic în lume, care continuă să ne reprezinte cu cinste și mare onoare, chiar și după trecerea sa în neființă”, a concluzionat ministrul Culturii.

Ce-am uitat despre Brâncuși